Let us introduce to you: Selé

Selé is in 2021 opgericht in Amsterdam, vanuit de overtuiging dat onze nachtrust en slaapkamer meer aandacht verdienen - zowel op gebied van comfort als kwaliteit. Er is teveel focus op de efficiëntie van de dag komen te liggen, waardoor de balans met de nacht verstoord is geraakt.

Wat begon als idee om high-end matrassen uit de luxe jacht industrie naar de consumentenmarkt te brengen, leidde uiteindelijk tot Selé. Een design driven bedrijf dat zich richt op kwaliteitsproducten voor de slaapkamer. Samen met onze specialistische productiepartners uit Nederland, hebben wij in 3 jaar tijd het perfecte matras en bed ontwikkeld en geproduceerd. Het 18° bed en Vita-100 matras vormen de basis van de slaapkamer en zijn ontworpen voor een optimale nachtrust.

The goddess of the moon

De naam Selé is afgeleid van ‘Selene’. In de Griekse mythologie is zij de godin van de maan. Selene heeft de macht om je in slaap te laten vallen en de nacht in te leiden. Ze heeft controle over de tijd en is - net als de maan zelf - altijd in beweging.

Duurzame Nederlandse ambacht

We leven in een consumptiemaatschappij. Dagelijks worden we overspoeld door marketing van trends en 'nieuwe' producten, vaak tegen een zo laag mogelijke prijs. Het gevolg is een aanbod van niet-duurzame producten van tegenvallende kwaliteit verpakt in een mooi verhaal.  

Wij staan daar anders in. Selé focust zich op de lange termijn met oog op enkel het allerbeste. Zo behouden onze tijdloze- en warm-minimalistische producten lang hun waarde. Of het nu gaat om comfort, esthetiek, productie of herkomst van materialen: Selé doet geen concessies.

Lees onze filosofie

Direct to consumer

Wij leveren direct aan de consument en niet via retail. Dat is een bewuste keuze, zodat wij jou een eerlijke prijs kunnen bieden zonder dat er extra marges worden doorberekend. Op deze manier hoeven wij geen concessies te doen op kwaliteit en blijven we nauw verbonden met onze klanten.

See comparison of price like products
Onze oprichters, Aad Bos, Wes Botman, en Coen van de Sandt